10 de Juny de 2011

Recepta de la coca de Sant Joan

La Federació de Colles de Castelló ha organizat un concurs de coques de Sant Joan la nit del 23 de juny, ací teniu la informació del concurs i tota la resta de programació per a la nit més màgica de l’any:

Ingredients:

  • 400 g. de farina
  • 50 g. de mantega
  • 1 ratlladura de llimona
  • 4 ous
  • 50 g. d’ametlla
  • 15 g. de canyella en pols
  • 1 dl. de llet
  • 125 g. de sucre
  • 15 g. llevat premsat
  • 150 g. fruita confitada

En un recipient es posa la llet temperada i es desfà en ella el llevat, s’afegeix 100 g. de farina i es fa una bola de massa que s’ha de deixar créixer fins que aumente el doble. En un altre recipiente es posa la resta de la farina, s’obri un clot al centre i es posen els ous, la mantega, 75 g. de sucre, la ratlladura de la mitja llimona i l’anís torrat i picat. Es pasta tot fins fer una massa fina.

Quan haja pujat l’altra, s’ajunten les dos  i es pasta bé.

Ben treballada i fina, es fa en dos trosos la massa, s’estiren formant dos coques i es col·loquen damunt d’una placa untada amb greix.

S’humiteja la superfície amb un pinzell mullat en aigua i s’adorna amb crema pastissera i amb la fruita confitada.

Cal deixar-les reposar amb sucre espolvorejat per damunt un parell d’hores abans de ficar-les al forn amb calor moderada fins que estiguen daurades.

Federació Colles de Castelló – Nit de Sant Joan

Tags: , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License

Hit Counter provided by technology news
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
centredocumentacio.etnologia@dival.es / biblioteca.etnologia@dival.es